I slutet av året introducerar Intel arkitekturen Broadwell, men då endast i form av Core M-serien för passivt kylda surfplattor och hybrider. U-serien som framförallt är tänkt för Ultrabook, men även små stationära som Intel Next Unit of Computing (NUC), dröjer till början av 2015.

Nu läcker produktplanerna ut för Intels framtida NUC-datorer och först ut är just modeller med Broadwell, som går under kodnamnet "Rock Canyon". Rock Canyon kommer finnas i två formfaktorer, där den mindre har en M.2-lagringsplats medan den större även kan husera en 2,5-tumsenhet. Därtill finns plats för två SO-DIMM DDR3L-minnesstickor för en kapacitet på upp till 16 GB.

Förutom två olika chassin kommer det likt nuvarande Intel NUC-enheter finnas två olika processorer att välja på. Den ena blir en tvåkärnig Core i3-processor med flertrådstekniken Hyperthreading och 15 W TDP medan den andra blir en Core i5, där finesser som Turbo boost och en kraftfullare grafikdel tillkommer.

Andra nämnvärda nyheter är att Rock Canyon får det trådlösa nätverkskortet Intel Wireless-AC 7265 fastlött, vilket ger tillgång till 802.11ac och Bluetooth 4.0. Därtill märks anslutningar i form av fyra USB 3.0, en HDMI 1.4a, Displayport 1.2, Gigabit Ethernet och ett IR-öga i fronten.

För lanseringen till skolstarten (BTS'15) planeras "Pinnacle Canyon", som bygger på systemkretsen Braswell med två kärnor. Här märks stöd för en lagringsenhet enligt formfaktorn 2,5 tum, två SO-DIMM DDR3L-minnen för upp till 8 GB primärminne och ett medföljande trådlöst nätverkskort.

Källa: Fanlesstech.