Det är endast två dagar kvar till lanseringen av arkitekturen Intel Haswell-E, som för första gången sedan Core i7-980X ökar antalet kärnor för entusiaster. Hittills har priser och specifikationer för processorerna samt allehanda X99-moderkort läckt ut på nätet, men en aktör som lyst med dess frånvaro är Asus.

Nu läcker det första moderkortet från Asus ut på nätet. Det handlar om X99-Deluxe, som uppges vara toppmodellen i bolagets ordinarie moderkortsserie. Utmärkande för modellen är det svartvita färgschemat och med tanke på att det endast är en modell av flera i en serie går det spekulera i att även andra delar denna egenskap.

Asus X99-Deluxe är en modell enligt formfaktorn ATX och har inget mindre än fyra stycken PCI Express 3.0 x16, en PCI Express 2.0 x16 (elektriskt x4) och en kortare PCI Express 2.0 x4. En bit högre upp på moderkortet märks sockeln LGA 2011-3, som flankeras av åtta stycken DDR4-minnesplatser och en 8+4-fasers strömdel.

För lagring märks ett brett sortiment med tolv stycken SATA 6,0 Gbps, varav fyra kan användas för att ge tillgång till två SATA Express 10 Gbps. Till vänster om dessa finns en stående M.2-anslutning, som är kopplad till fyra PCI Express 2.0 för en maximal teoretisk bandbredd på 20 Gbps.

Andra finesser är 14 stycken USB 3.0, 10 i bakkant och 4 för koppling till fronten av ett chassi, två Intel Gigabit Ethernet och 7.1-ljud via den dedikerad ljuddelen Crystal Sound 2. Det hela toppas av trådlöst nätverk 802.11ac samt Bluetooth 4.0.

Asus X99-Deluxe kan väntas ta plats på butikshyllorna i samband med lanseringen av Haswell-E och Core i7-5000-serien, som äger rum den 29 augusti.

Källa: Techpowerup.