Intels stundande lansering av den entusiastklassade processorserien Haswell-E präglas av läckor. Det blir tre processorer med sex och åtta kärnor samt en ny plattform med styrkretsen Intel X99 i centrum. I vanlig ordning är även moderkortstillverkarna i full gång med att förbereda inför den stora lanseringsdagen.

För en liten stund sedan läckte uppgifter om Asus kommande X99-Deluxe och nu är det dags igen, men denna gång gäller det en ny medlem i familjen Republic of Gamers. Den svenska återförsäljaren Alina råkar publicera både bilder och specifikationer för den ytterst påkostade Rampage V Extreme.

Det nya moderkortet är i formfaktorn ATX och behåller det karaktäristiska färgschemat från tidigare modeller i serien. Processorsockeln LGA 2011-3 omgärdas av åtta minnesplatser för upp till 64 GB DDR4-minne i uppemot 3 000 MHz. Asus öppnar samtidigt upp för påkostade SLI- och Crossfire-konfigurationer med fem PCI Express 3.0 i fullängd. Till detta hör en ensam PCI Express 2.0 x1.

Fler anslutningar är åtta SATA 6,0 Gbps, SSD i formfaktorn M.2, sex USB 2.0 och hela 14 USB 3.0. Därutöver syns Intel Thunderbolt, PS/2 för mus och tangentbord, gigabitnätverk, trådlöst nätverk 802.11ac och Bluetooth 4.0. Ljudkretsen SupremeFX bistår med 7.1-kanaler, digital utgång och hörlursförstärkare. Bilderna avslöjar dessutom att fjärrkontrollmodulen OC Panel ingår i paketet.

Asus Rampage V Extreme släpps samtidigt som Intel Core i7-5000-serien och kostar 3 999 kronor inklusive moms. Det bekräftas av Alina med den beskrivande texten "får ej läggas upp förrän 29/8".