Sedan lanseringen av Geforce GTX Titan Z har modellen hamnat i skymundan, sannolikt därför att prislappen på 27 000 kronor är långt mer än vad de flesta är beredda att betala. Det är mellan tummen och pekfingret dubbelt upp i jämförelse med Radeon R9 295X2, som i de flesta fall dessutom presterar bättre.

Att grafikkortet inte är någon försäljningssuccé kommer därför inte som någon överraskning, men Nvidia ger inte upp utan satsar nu på att pressa priserna. Enligt uppgift till SweClockers erbjuds systembyggare kraftiga rabatter för att dessa ska använda Geforce GTX Titan Z i färdigbyggda speldatorer.

Storleken på rabatten kan i vissa fall uppgå till så mycket som 10 000 kronor per grafikkort. Trots detta är inköpspriset högre än för Radeon R9 295X2. Den totala prislappen sjunker däremot kraftigt och bidrar till att göra färdiga system med Titan Z till mer konkurrenskraftiga alternativ.

Entusiaster som bygger sina egna datorer får dock fortfarande vara beredda att punga ut med sisådär 27 000 kronor för Nvidias senaste flaggskepp.