Smarta klockor som kan parkopplas med telefoner väntas ta stor plats under årets IFA-mässa i Berlin, där flera modeller väntas se dagens ljus. Koreanska LG väljer dock att inte vänta till dess utan presenterar redan nu G Watch R, som kommer med en rund skärm och operativsystemet Android Wear.

Paradnumret för LG G Watch R är den runda skärmen och designen, som gör att den till skillnad från bolagets G Watch faktiskt ser ut som en traditionell klocka. Skärmen är av typen P-OLED och kommer med 320 x 320 pixlar och ska enligt LG gå att använda även i starkt solljus.

Likt många andra smarta klockor finns allehanda finesser för hälsa och träning, med allt från sensorer till tillhörande appar. Klockan är även vattenresistent med IP67-klassning och ska klara av djup på upp till en meter i 30 minuter.

För specifikationerna märks processorn Qualcomm Snapdragon 400 på 1,2 GHz, 512 MB primärminne och 4 GB lagringsutrymme. Batteriet växer en aning från G Watch, från 400 upp till 410 milliamperetimmar, och bör vara god för lite mer än ett dygn i drifttid.

Leveranserna av LG G Watch R inleds tidigt under årets fjärde kvartal. Uppgifter om pris framgår inte, men sannolikt blir den dyrare än dagens G Watch som kommer fortsätta säljas vid sidan om den nya modellen.