Fredagen den 5 september släpps Xbox One officiellt i bland annat Sverige – nästan ett år efter den inledande lanseringen på andra sidan Atlanten. Microsoft har varit fåordiga att med att ge konkreta besked om vad som dröjt, men i stort tros det bero på framförallt lokalisering och att bolaget velat få fungerande röstkommandon för Kinect på alla språk.

Nu rapporterar nederländska Gamer.nl att stöd för röstkommandon med Kinect på sitt egna språk inte är att räkna med, i alla fall inledningsvis. När Xbox One släpps i landet blir det utan röstkommandon på holländska och Feber har fått bekräftat av Microsoft Sverige att Xbox One med Kinect inte heller kommer stödja svenska.

Däremot försäkrar Microsoft att andra aspekter av Xbox One kommer vara Sverige-anpassade och att stöd för fler finesser, som svenska röstkommandon, är att vänta med framtida systemuppdateringar. Microsoft delger dock inte när språkstödet kan väntas tillkomma.

För den som inte orkar vänta eller helt enkelt föredrar engelska ska däremot kunna använda finessen genom att ändra språk i spelkonsolens inställningar.