Bland de första att hålla presskonferens på årets IFA-mässa är Asus, som hakar på den ännu färska trenden med smarta klockor. Föga förvånande går bolagets modell under namnet Zenwatch och som tidigare antytts är huvudfinesserna interaktion med touch såväl som röstkommandon.

Asus Zenwatch har inte en rund skärm likt LG G Watch R och Motorola Moto 360, utan använder en kvadratisk. Panelen är av AMOLED-typ på 1,63 tum med 360 x 360 pixlar och skyddas av ett lager böjt Corning Gorilla Glass 3. Nämnvärt är att klockan saknar IP67-klassning och att specifikationerna istället anger IP55, vilket betyder att den endast klarar av att spolas med vatten.

För specifikationerna märks processorn Qualcomm Snapdragon 400 på 1,2 GHz, 512 MB primärminne, 4 GB lagringsutrymme och ett batteri på 1,4 wattimmar. Operativsystemet är Android Wear, vilket innebär att den fungerar med samtliga smarta telefoner med Android 4.3 eller senare.

Asus Zenwatch väntas finnas i butik framåt slutet av året till det rekommenderade försäljningspriset priset 199 euro, vilket motsvarar omkring 1 800 kronor.