Vid lanseringen av Sonys spelkonsol Playstation 4 talades det en del om finessen Remote Play som skulle göra det möjligt att strömma spel trådlöst från konsolen till företagets bärbara spelmaskin Playstation Vita. Funktionen fungerar på ett liknande sätt som Steam In-home Streaming, där basenheten står för all beräkningskraft och skickar ut en komprimerad videoström till den bärbara enheten, samtidigt som kontrollkommandon tas emot trådlöst.

På årets IFA-mässa i Berlin meddelar företaget att stödet för Remote Play utökas till en rad nya enheter under hösten. Det handlar om de nylanserade mobiltelefonerna Xperia Z3 och Z3 Compact, samt surfplattan Xperia Z3 Tablet Compact. Därtill tillkommer stöd för Sonys trådlösa spelkontroll Dual Shock 4, som vid lanseringen av uppdateringen kommer kunna paras ihop med ett ny hållare som dockar telefonen med handkontrollen.

Den som inte vill använda sig av en separat handkontroll har även alternativet att vända sig till den inbyggda pekskärmen på enheten. Genom att vidröra denna under spelets gång dyker det automatiskt upp kontroller på skärmen som motsvarar merparten av dem som återfinns på Dual Shock 4, med undantag för den centralt placerade pekplattan.

Remote Play för Xperia Z3-serien väntas komma i form av en mjukvaruuppdatering i november, och samtidigt lanseras även kontrollerfästet till mobiltelefonerna.