I juni tillkännagav Rockstar att en nyutgåva av Grand Theft Auto V dyker upp till hösten, detta till både högpresterande PC-datorer och den nya generationens spelkonsoler. Nu framkommer det att PC-versionen mycket väl kan vara den primära plattformen, något som kan tänkas lugna den stora mängd förväntansfulla fans som har den halvhjärtade portningen av föregångaren GTA IV i färskt minne.

Efter att Rockstars interna utvecklingsloggar läckt ut på nätet avslöjas att PC-versionen varit under utveckling sedan åtminstone 2012. En annan intressant iakttagelse är att det inte finns några noteringar om Playstation 4 och Xbox One, vilket antyder om att dessa utgåvor baseras på PC-versionen.

Därutöver framkommer det att speltestare haft tillgång till PC-utgåvan sedan i juni 2013 och därmed redan hunnit jaga buggar och andra problem i över ett år. Det bådar givetvis gott för kvaliteten i den skarpa versionen. Slutligen syns en och annan notering om en 64-bitarsutgåva (x64).

Grand Theft Auto V släpps till PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One någon gång under hösten, vilket de flesta tolkar som senast i november månad. Rockstar själva har ännu inte tillkännagivit det exakta lanseringsdatumet.

Källa: Dsogaming.