Det är inte långt kvar till Nvidias strömsnåla arkitektur Maxwell landar in i den övre prestandaklassen och med det planeras en uppsjö nya partnertillverkade modeller. Medan det fortfarande råder sekretess för grafikkortet i Geforce GTX 900-serien fortsätter MSI att leverera renderingar på kylaren Twin Frozr V, som av allt att döma är monterad på en medlem ur den nya grafikkortsfamiljen.

MSI:s tidigare förhandsvisning visade toppen av grafikkortet, men här uppenbaras tydligt de båda fläktarna som ser ut att vara runt 100 millimeter samt ett reviderat hölje. Resterande kylanordning består av en rad kylflänsar i aluminium, vilka ackompanjeras av fem värmeledningsrör.

Förutom renderingen framgår inga övriga detaljer, men under Computex avslöjade MSI att Twin Frozr V optimerats för bättre luftflöde än dess föregångare. Detta för att kunna pressa ned ljudnivån utan att för den delen ge högre temperaturer.

Att den tilltagna kylaren kan väntas leverera låg ljudnivå tillsammans med de nya grafikkorten stärks inte minst av att Geforce GTX 970 tros ha ett TDP-värde på 148 W, vilket är runt 100 W lägre än tidigare grafikkort i samma prestandaklass.