Det råder ingen brist på intresse för virtuell verklighet. Oculus Rift för utvecklare har redan sålts i mer än 100 000 exemplar, men den siffran bleknar i jämförelse med försäljningspotentialen för den kommande konsumentversionen. Nu ser det ut som det kan bli tal om en bredare lansering framåt mitten av 2015.

Enligt källor till Techradar planerar Oculus att släppa den första konsumentversionen under nästa sommar, kanske redan i april månad. Det handlar dock inte om någon produkt för gemene man utan om en slags betaversion i mycket begränsad upplaga, inte helt olikt Googles lansering av glasögonen Glass.

Den första konsumentversionen väntas inte heller dyka upp i den vanliga försäljningskanalen utan ska likt utvecklingsversionerna endast tillhandahållas av Oculus själva. Vid tidigare lanseringar har det varit möjligt att förboka enheter, men leveranserna har sedermera präglats av bristande tillgång och förseningar.

Än så länge är inte särskilt mycket känt om den nya versionen av VR-glasögonen Rift. Oculus utlovar dock förbättrad rörelsespårning och lägre latenser samt undersöker även möjligheten att göra glasögonen trådlösa. Samtidigt väntas upplösningen skruvas upp från dagens 1080p till 1440p eller högre.

Oculus har ännu inte kommenterat uppgifterna.