Att ha mer än en elektronikpryl med sig hör inte till ovanligheten och funktionerna i dagens telefoner samt surfplattor fortsätter att breddas mot den traditionella persondatorn. Tidigare i september släppte Logitech Multi-Device K480 Keyboard för att brygga gapet och nu följer Microsoft upp med en liknande modell.

Microsofts Universal Mobile Keyboard ansluts via Bluetooth och har stöd för upp till tre samtidigt anslutna enheter, vilka användare enkelt kan byta mellan genom att trycka på en dedikerad knapp. Tangentbordet kommer likt tidigare Wedge med ett skydd, som även kan agera hållare för surfplattor och mobiltelefoner.

För operativsystemsstöd nämns specifikt Windows 8/RT, Android 4.0 och IOS 6.0 eller senare, och i vad som kan ses som en gest mot användare av konkurrerande mjukvara är att det saknas en klassisk Windows-knappen. Istället märks markerade knappar för Android Home och en Cmd, som känns igen från Apples datorer.

För drifttiden erbjuds upp till sex månaders aktiv användning när tangentbordet får laddas över en natt. För de tillfällen då batteriet tar slut hävdar Microsoft att det ska räcka att med tio minuters laddning för åtta timmars användning.

Microsoft Universal Mobile Keyboard lanseras i oktober till det rekommenderade försäljningspriset 79,95 dollar, motsvarande cirka 700 kronor inklusive moms. När den svenska lanseringen äger rum är ännu inte känt.