Den som ännu inte varvat Grand Theft Auto V eller längtar efter att få göra ett nytt besök i Los Santos får en hel del att se fram emot i den kommande nyutgåvan för PC/Windows och den nya generationens spelkonsoler. Det gäller inte minst uppskruvade visuella effekter med högre upplösningar, detaljrika texturer och tätare trafik.

Nu rapporteras om en större och betydligt mer omvälvande förändring. På Rockstars officiella webbplats publicerades nyligen en mer komplett lista över förändringarna i GTA V, en artikel som av oklar anledning raderades och nu endast återfinns i Googles webcache. I den nämns ett nytt förstapersonsläge.

A brand new first person mode for vehicles that shows the interior of the vehicle, including working speedometers, tachometers, dash lights, and more [...] A brand new first person mode while on foot

Enligt artikeln ska nyutgåvan begåvas med finessen att att kunna växla från den traditionella tredjepersonsvyn till ett nytt FPS-läge. Det gäller både i fordon och till fots. I det förstnämnda ska dessutom en fungerande instrumentpanel vara synlig; komplett med hastighetsmätare, varvtalsmätare och instrumentbelysning.

Fler nyheter är att det ska gå att överföra sparade karaktärer från GTA Online till PC/Windows och den nya generationens spelkonsoler. Spelare som flyttar sina karaktärer får dessutom extra vapen och ett nytt garage. Slutligen utlovas fler påskägg och mer djurliv i både Los Santos och GTA Online.

GTA V släpps den 18 november till Playstation 4 och Xbox One. Den som föredrar PC/Windows får hålla ut ända fram till den 27 januari, en försening som inte helt oväntat skapat blandade reaktioner. Vad som möjligtvis kan lugna upprörda fans är att PC-versionen även får en exklusiv videoredigerare med uppladdningsfunktion.