Nästa stora version av Windows ligger för dörren och trots detta råder oklarheter kring namnet. Medan Windows 9 skulle bli ett naturligt steg framåt pekar mycket mot att operativsystemet kort och gott ska kallas Windows, någonting som i sådana fall skulle bli synonymt även för Windows Phone.

Det verkar även råda delade meningar internt om hur operativsystemet är tänkt att marknadsföras. Tidigare i veckan när Microsofts franska chef Alain Crozier talade om det nya operativsystemet kallade han det explicit Windows 9 och att det är vad som kommer visas upp på nästa veckas evenemang. Nämnvärt är att Microsoft Kina också kallat operativsystemet för Windows 9.

We look forward to seeing you in late September, in San Francisco, for the future of Windows, which actually at this stage does not have a name as such.

Efter uttalandet backar Microsoft Frankrike och berättar att fler detaljer om nästa Windows är att vänta till det kommande evenemanget. Divisionen tillägger även att operativsystemet ännu inte har ett namn, vilket skulle kunna betyda att Microsoft fortfarande inte beslutat om operativsystemet ska döpas till Windows 9.

Oavsett namn så står det klart att nästa version av Windows kommer presenteras på en presskonferens i San Francisco den 30 september, vilket kort därefter ska följas upp av en första publik testversion. Den skarpa lansering väntas dock dröja till våren 2015.

Källa: Zdnet (franska).