För ett litet tag sedan vaknade australiensiska Euclideon till liv på nytt. I blickfånget står den punktmolnsbaserade grafikmotorn Unlimited Detail, som nu används tillsammans med laserbaserad 3D-skanning för att skapa detaljrika visualiseringar av verkliga byggnader och miljöer. Nu demonstreras tekniken i ytterligare en video på Youtube.

Än en gång handlar det dock enbart om statiska representationer, vilket innebär att det fortfarande inte finns några tecken på Euclideon lyckats lösa de mest uppenbara problemen med att använda tekniken i spel. Detta trots att vd:n Bruce Dell hävdat att Unlimited Detail redan används i en egen spelmotor och att företaget har två speltitlar i görningen.

Kritiker påpekar exempelvis att det i praktiken är mycket svårt att åstadkomma realistiska animationer och dynamisk ljussättning. Samtidigt skulle en relativt begränsad spelvärld ta hundratals terabyte data i anspråk. Euclideon hävdar dock att effektiva sökalgoritmer i kombination med komprimering övervinner åtminstone det sistnämnda hindret.