Små, kompakta datorlådor som ryms i tv-hyllan är en växande trend bland världens entusiaster och hembyggare. Nu förbereder sig taiwanesiska aluminiumaficionadon tillika chassimakaren Lian Li på att ge sig in i leken, och visar därför tre prototyper företaget vill ha feedback på.

Datorlådorna i fråga är PC-05, PC-06 och PC-07, som har samma grundstomme i aluminium med en halvöppen front och härdat glas i taket. Därtill har chassina tre lägen, då de även kan ställas på sidan för att likna ett tornchassi eller upp och ned för att dölja glaset på ovansidan.

Det som skiljer modellerna är att de följer formfaktorerna Mini ITX, Micro ATX respektive ATX, där de av storleksskäl har ett annorlunda inre. Gemensamt är att samtliga får en PCI Express 3.0 x16-riser för dedikerade grafikkort och plats för två eller flera 3,5-/2,5-tumsenheter. Andra finesser är möjligheten till väggmontering och plats för optisk läsare av typen slim slot.

Innan Lian Li färdigställer PC-05, PC-06 och PC-07 och tar modellerna i produktion söker bolaget feedback och konstruktiv kritik från potentiella kunder. Tveka därför inte att lämna en kommentar i tråden som är kopplad till artikeln!