I våras lanserade Oneplus telefonen One, som med specifikationer i toppklassen och konkurrenskraftig prissättning uppmärksammats av entusiaster världen över. Inte helt oväntat innebär succén att en uppföljare finns med i planeringen, något som bekräftas under en Ask Me Almost Anything (AMAA) på Reddit.

OnePlus 2 should be out in Q2 or Q3 of 2015. By that time, I'd think Android L would be standard.

Det är den globala chefen Carl Pei som lyfter bladet från munnen och berättar att uppföljaren är att vänta till det andra eller tredje kvartalet 2015, det vill säga någon gång under perioden april–september. Samtidigt påpekar han att Android L bör vara standard vid lanseringen.

Oneplus One använder den senaste versionen av Android 4.4 "Kitkat", som stöpts om av Cyanogenmod som lagt till ytterligare finesser. Med uttalandet ovan i åtanke är det därför inte helt osannolikt att Oneplus Two kommer levereras med Android L som fått specialbehandling av Cyanogenmod.

We've seen a lot of people asking for a smaller device, and want to let everyone know that we hear you. We're thinking about it.

Medan telefonen i stort hyllats är en punkt som kritiserats skärmen på 5,5 tum. Pei påpekar att många frågat om en mindre skärm och att Oneplus överväger saken, men väljer att inte bekräfta något. Med tanke på lanseringsfönstret är det dock troligt att designarbetet för telefonen är i slutskedet, vilket således innebär att frågan om skärmstorleken redan är avgjord.

På grund av låga volymer valde Oneplus att begränsa möjligheten att köpa One vid lanseringen genom ett inbjudningssystem, där tidigare köpare får inbjudningar att dela vidare. Detta har lett till att alla intressenter ännu inte kunnat lägga vantarna på telefonen, men i slutet av oktober kommer det blir möjligt att utan inbjudan boka enheten på bolagets webbplats.

It will probably be invite-only for a short period of time, after which pre-orders are rolled out.

Till svar på om även Oneplus Two kommer kräva en inbjudan berättar Pei att det sannolikt kommer bli fallet under en kortare period, men att bolaget hoppas kunna inleda med förhandsbokningar tätt inpå lanseringen.