För ett litet tag sedan tillkännagav Asetek, en av de största leverantörerna av slutna vattenkylningssystem, att företaget sammantaget levererat över två miljoner enheter för användning i allt från prestandaorienterade datorsystem till servrar och datacenter. Det blir således allt vanligare med olika typer av vätskekylningssystem.

Kylartillverkaren Deepcool satsar på detsamma med den nya serien Captain, som består av två slutna vattenkylningssystem med radiatorer i storlekarna 120, 240 och 360 millimeter. Den mest iögonfallande finessen är ett kombinerat vattenblock och pumphus med ett transparent och utanpåliggande rör, vilket gör det möjligt att visuellt kontrollera flödet.

I specifikationerna nämns kylblock av koppar med mikrokanaler, pump med keramiska lager och vattentåliga fläktar. Deepcool anger en beräknad livslängd på 100 000 och 120 000 timmar för fläkten respektive pumpen. Slutligen noteras kompatibilitet med alla moderna processorsocklar, inklusive AMD FM2+/AM3 och Intel LGA 2011-3/1150.

Deepcool Captain ska finnas på lagerhyllorna i oktober till priser från 80 dollar, motsvarande cirka 720 kronor inklusive moms.