Många entusiaster förknippar ofta SSD-enheter med Sandforce, som med första och andra generationens kontrollerkretsar, SF-1500 respektive SF-2200, var i en klass för sig vid lansering. Sedan lanseringen av SF-2200 i februari 2011 har bolaget flyttar runt och ägs numera av Seagate, som arbetar på att få ut tredje generationens kretsar i SF3700-serien.

Efter en rad förseningar rapporterade VR-Zone under sommarmånaderna att en ny revision av SF3700 färdigställts och var på väg till partner för validering, vilket förutsatt att inga fel upptäcktes skulle följas upp av en lansering framåt slutet av året med färdiga SSD-enheter redo till början av 2015.

Nu rapporterar VR-Zone (kinesiska) om att ett fel upptäckts i kontrollerkretsen när den används i PCI Express-baserade SSD-enheter. Enligt källor i leverantörsledet är det oklart om felet grundar sig i firmware och således går att uppdatera, eller om det krävs en ännu en ny hårdvarurevision för att råda bot på problemet.

Kanske mest anmärkningsvärt är att rapporten inte lämnar några nya besked kring när de första leveranserna inleds och konsumenter kan lägga vantarna på enheter baserade kring SF3700. Det här skulle kunna betyda att Seagate i dagsläget inte kan ge några klara besked om när felet väntas bli korrigerat och att lanseringen läggs på is under obestämd tid.