Flerskärmskonfigurationer blir allt vanligare, inte minst eftersom var och vartannat grafikkort kan hantera tre skärmar eller fler. Den som använder en bärbar dator har vanligtvis inte fullt lika stora möjligheter att utöka skrivbordet – men det finns fler alternativ.

Den portabla skärmen heter AOC E1759FWU och mäter 17,3 tum med 1 600 x 900 pixlar i 60 Hz. Till skillnad från traditionella modeller ansluts den via en enda USB 3.0, som bistår med både bildöverföring och strömförsörjning. Specifikationerna anger 10 ms responstid, ett kontrastförhållande på 650:1 och 220 cd/m2 ljusstyrka. Energiförbrukningen är maximalt 10 W.

Först och främst avser AOC att skärmen ska användas som ett tillbehör till bärbara datorer och kunna utöka skrivbordet med visning av dokument och presentationer. För detta finns både ett inbyggt ställ och auto-pivot, som känner av skärmens orientering och anpassar bilden därefter.

Dessutom finns standardiserade VESA-fästen, vilket gör det möjligt att montera skärmen på en uppsjö olika ställ för användning på skrivbordet. Det skulle exempelvis kunna göra modellen till en tänkbar kandidat för simulatorfantaster.

AOC E1759FWU ska finnas tillgänglig i butik från och med november till ett rekommenderat pris på cirka 1 390 kronor. I priset ingår utöver själva skärmen även USB-kabel och skyddsfodral.