Mediastickor som Google Chromecast och andra finurliga lösningar för att göra en vanlig tv-apparat "smart" hör knappast till ovanligheten. Gemensamt för de allra flesta är dock att de baseras på en ARM-processor och operativsystemet Android, men det här är ett mönster som kinesiska Meegopad vill bryta.

På kinesiska Alibaba listas mediastickan Meegopad Intel Quad Core, som baseras på Intels plattform Bay Trail-T och har stöd för Windows 8.1, men ska likt andra liknande enheter även fungera med Google Android. Själva stickan väger 45 gram och mäter 9,9 x 3,8 x 1,0 centimeter.

Modellen kommer i två olika utföranden, där den första har stöd för Windows 8.1 i 32-bitarsupplaga med processorn Intel Atom Z3735F (1,33–1,86 GHz) och 1 GB primärminne. Den andra har stöd för 64-bitars Windows 8.1 och kommer istället med snarlika Atom Z3735G och två minneskanaler med 2 GB primärminne. Båda versioner kommer med antingen 16 eller 32 GB eMMC-lagring.

För den som vill ha mer lagringsutrymme finns plats för ett minneskort (Micro SD) och för övriga anslutningar märks två Micro USB 2.0, en fullstor USB 2.0 och givetvis en HDMI för att plugga in den i en tv-apparat. Internetuppkoppling sköts med hjälp av trådlöst 802.11n och därtill märks stöd för Bluetooth 4.0.

Mediastickan kostar 70 dollar eller mindre, men kan endast beställas i kvantiteter om minst 500 exemplar. Priset i detaljhandeln kan således väntas bli något högre, vilket samtidigt förutsätter att distributörer och återförsäljare får upp ögonen för och väljer att köpa in den.

Källa: Liliputing.