Den senaste uppdateringen till Windows 10 Technical Preview sägs innehålla fler än 7 000 förändringar från den ursprungliga versionen, vissa mer påtagliga än andra. I Build 9860 syns bland annat det omtalade notifikationscentret, nya strömsparfunktioner och en uppsjö justeringar av gränssnittet.

En omtalad finess i Windows 10 är virtuella skrivbord, vilket underlättar för den som arbetar med många öppnar program och appar. I den ursprungliga testversionen syntes den övergripande kontrollpanelen (Win+Tab), men nu går det även att snabbskrolla mellan de virtuella arbetsytorna med genvägen Win+Ctrl i kombination med pilknapparna, något som syns i videon ovan.

En desto mer subtil nyhet är att Microsoft även passar på att experimentera med animationerna. Nya fönster tonas inte enbart gradvis upp på skärmen utan får även en studsande rörelse. När fönster stängs syns istället en utzoomningseffekt.

Den som är nyfiken på Microsofts nya operativsystem kan i vanlig ordning diskutera testversionen och dessa utveckling i SweClockers forum för Windows 10.