Den första oktober 2014 släpptes Windows 10 Technical Preview tillsammans med Insider Program, där testare av operativsystemet kan lämna förslag på ändringar inför den framtida kommersialiseringen av operativsystemet. Nu släpper Microsoft den första stora uppdateringen.

Först och främst sägs nya Build 9860 komma med närmare 7 000 mindre buggfixar och förbättringar som är osynliga för slutanvändare. Därtill är den stora nyheten att Microsoft officiellt släpper notifikationscentret, en finess som gick att aktivera med tidigare Build 9841 tack vare ett program av okänt ursprung.

Notifikationscentret känns igen från Windows Phone och visar uppdateringar från bland annat sociala medier, inkomna mail, kalenderhändelser, chattklienten Skype och Windows Store. Microsoft påpekar att finessen är i ett tidigt stadium och att ett bättre gränssnitt samt möjligheten att kunna utföra snabba handlingar kommer vid ett senare tillfälle.

Den andra nyheten är till för användare med flera skärmar och är möjligheten att flytta appar mellan dessa med hjälp av tangentbordskommandot Win+Shift+<Pil>. Den sista stora nyheten är att det nu ska finnas en animation vid växling mellan olika virtuella skrivbord.

Uppdateringen kommer även med flera kända buggar, som att vissa system inte kan sättas i viloläge och väckas upp korrekt. Designen på gränssnittet ska också ha "gått bakåt", vilket exempelvis ska göra det svårare att gå med i ett trådlöst nätverk. Det här är endast temporärt och ska lösas med en framtida uppdatering.

Snabbare uppdateringar

Då många testare vill ha kännedom om kända fel innan installation av den senaste testversionen startar Microsoft en ny utrullningsmodell. Under fliken Preview Builds finns en listruta med alternativen Slow och Fast, där det sistnämnda innebär att användaren får den senaste uppdateringen så snart den släpps. De som väljer Slow får istället vänta på att versionen validerats av de andra testarna.