Lanseringen av Xbox One innebar även introduktionen av en ny version av Kinect, där markant förbättrade egenskaper mot versionen till Xbox 360 utlovades. Sedan en tid tillbaka finns en specialversion av Kinect 2.0 för persondatorer och Windows, detta då den anpassad för den senaste spelkonsolen inte fungerat för ändamålet.

Trots att det finns en dedikerad version för persondatorer släpper Microsoft nu en adapter, som gör det möjligt för den som investerat i en Kinect för Xbox One att använda den med en persondator. I paketet ingår en nätadapter för rörelsesensorn och en konverterare från Microsofts specialkontakt till USB.

Microsoft tillkännager även version 2.0 av utvecklingsverktygen (SDK) för Kinect samt att Microsoft låter utvecklare släppa Kinect-baserade appar till konsumenter i Windows Store. Detta inleds med bland annat 3D Builder, som låter vem som helst att skanna in föremål eller människor och göra modeller redo för 3D-utskrift.

Kinect Adapter for Windows ska finnas tillgänglig i Sverige inom kort till det rekommenderade priset 599 kronor inklusive moms.

Källa: Microsoft.