På Computex i juni visade Corsair en ny monteringsmekanism, som gör det möjligt att montera företagets slutna vattenkylningssystem för processorer även på högpresterande grafikkort. Efter några månaders försening är nu den första varianten på väg ut på marknaden.

Det nya fästet heter Corsair Hydro HG10 och ska fungera med samtliga vattenkylningspaket i Corsairs sortiment. Troligtvis passar den även många konkurrerande lösningar, men det är ingenting som företaget vill bekräfta. Inledningsvis släpps en variant för referensmodellerna Radeon R9 290 och 290X.

För att kyla spänningsregleringen måste användaren plocka loss grafikkortets ursprungliga fläkt och återanvända denna i Corsair HG10. Anledningen till detta är att fläktarna är anpassade för respektive grafikkorts fläktstyrning, men användare av det mer äventyrliga slaget kan givetvis hitta på andra lösningar.

Corsair Hydro HG10 för Radeon R9 290 och R9 290X ska finnas i handeln från och med den 17 november till det rekommenderade priset 40 dollar, motsvarande cirka 350–400 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #computex-2015