Smarta klockor har hittills fått ett blandat mottagande, vilket i mångt och mycket kan tillskrivas den ofta låga batteritiden. En stor del av kritiken riktas även mot designerna, som ofta liknar någonting från en sciencefictionfilm snarare än vanliga armbandsur. Undantag finns, bland annat i form av LG G Watch R.

LG presenterade G Watch R i slutet av augusti och avslöjade då det mesta i form av specifikationer. Däribland märks den runda P-OLD-skärmen med 320 x 320 pixlar, vattenresistens med IP67-klassning, processorn Qualcomm Snapdragon 400 och batteri på 410 milliamperetimmar, som ska räcka för lite mer än ett dygns drifttid. Bland finesserna nämns även möjligheten att byta ut armbandet.

Operativsystemet för klockan är Android Wear, en nedskalad version av Android där tjänsten Google Now står i centrum. Konceptet bakom mjukvaran återspeglas även i LG G Watch R, som primärt är tänkt att användas för att hämta notifieringar från en sammanlänkad Android-telefon och användas för allehanda träningsfinesser.

Nu lägger LG den sista pusselbiten på plats och avslöjar priset, som blir något lägre än väntat. LG G Watch R får ett rekommenderat pris på 2 790 kronor och ska finnas tillgänglig i svenska butiker från den första veckan i november.