Den lukrativa julhandeln är i startgroparna och förberedelserna pågår för fullt på alla håll och kanter. För Microsoft är det den första stora försäljningsperioden där Xbox One finns tillgänglig på global front och på allvar kan ta upp kampen mot den hittills storsäljande Playstation 4 från Sony.

Nu meddelar Microsoft att bolaget lagom till den amerikanska shoppingdagen Black Friday och julhandeln inleder flera tidsbegränsade kampanjerbjudanden. I stort kommer Xbox One bundlas med olika spelpaket, samtidigt som den prissänkas med 50 dollar – ned till 349 och 449 dollar utan respektive med Kinect. Prisjusteringen motsvarar cirka 450 kronor inklusive moms.

Det första paketet i kampanjen är Xbox One Assassin's Creed, som inkluderar Unity och föregångaren Black Flag i spelserien, och kommer finnas att köpa med och utan Kinect. Det andra är Xbox One Sunset Overdrive, som redan nu finns för försäljning utan rörelsesensorn Kinect. Förutom nämnda speltitel är både spelkontroller och spelkonsol i färgen vit.

Det sista paketet är Xbox One Limited Edition Call of Duty: Advanced Warfare och här är priset högre, då det enbart säljs utan Kinect för 449 dollar. Istället kliver lagringsutrymmet upp till 1 TB, samt att Activisions senaste förstapersonsskjutare ackompanjeras av ett "exoskeleton"-mönster på konsol och kontroller.

För den amerikanska marknaden drar kampanjen igång den 2 november och gäller fram till den 3 januari. Microsoft avslöjar även att kampanjen ska gälla globalt, men påpekar att tillgänglighet kommer variera beroende på region.