Intel Broadwell-Y med processorfamiljen Core M börjar sakteligen hitta ut i allt fler produkter, där merparten är fläktlösa. Nu ansluter sig Acer med en surfplatta eller hybriddator i serien Switch, som omarbetats för att leverera fler alternativa sätt att använda enheten på.

Nya Acer Aspire Switch 12 är fläktlös och kommer med ett inbyggt stöd i nederkant som ger tillgång till fem olika lägen, eller som företaget väljer att kalla det – en 5-i-1-lösning. Till detta hör ett tangentbord utan pekplatta, istället återfinns en liten knapp som påminner om Thinkpad-seriens kända Trackpoint

Tangentbordet ansluts till surfplattan trådlöst, men kan även hakas fast i framkant för att få den att efterlikna en bärbar dator. Därtill är montering möjlig i bakkant, för att tangentbordet ska kunna vikas ihop tillsammans med det inbyggda stödet.

Enhetens skärmpanel kommer med ett skyddande lager Cornng Gorilla Glass och mäter in på 12,5 tum, vilket tillsammans med 1 920 x 1 080 pixlar ger en något högre punkttäthet än merparten Ultrabook-datorer på 13,3 tum. Till skärmen hör även den valbara Acer Active Pen för tecknande och skrivande, men vilken digitizer som används framgår inte.

För specifikationerna märks processorn Intel Core M 5Y10a (0,8–2,0 GHz) med den integrerade grafikdelen HD Graphics 5300, 4 GB primärminne och lagringsutrymme på 60 alternativt 120 GB. För anslutningarna finns en USB 3.0, USB 2.0, Micro HDMI och 3,5 mm för ljud-in/-ut samt trådlöst 802.11ac. Avslutningsvis anges batteritid till uppemot åtta timmar vid videouppspelning.

Acer Aspire Switch 12 beräknas finnas i svenska butiker i slutet av november till det rekommenderade försäljningspriset 6 290 kronor för varianten med 60 GB lagring.