Den påkostade gamingskärmen Asus ROG Swift PG278Q har trots ett relativt högt pris blivit ett populärt val bland entusiaster, detta tack vare kombinationen WQHD med 144 Hz uppdateringsfrekvens och stöd för Nvidia G-Sync. Hittills har Asus varit exklusiva med detta utförande, men får nu konkurrens av Acer.

Acer XB270HU är precis som Asus variant en 27-tummare med 2 560 x 1 440 pixlar i upp till 144 Hz, som är dynamisk tack vare tekniken Nvidia G-Sync. Därtill är panelen LED-belyst och av typen twisted nematic (TN) med 1 ms responstid (grått till grått) och 350 cd/m2 ljusstyrka.

Intressant är att specifikationerna är praktiskt taget identiska Asus ROG Swift och det gäller även panelleverantören AU Optronics. Detta talar för att skärmen använder en snarlik eller identisk skärmpanel, vilken av SweClockers skärmexpert Thomas Ytterberg beskrivits som den bästa TN-panelen han stött på.

Även andra kringliggande detaljer påminner om konkurrentens skärm, som stöd för stereoskopisk 3D och en justerbar skärmfot med pivot samt VESA-fäste. Sett till anslutningar tillhandahålls en ensam Displayport, vilken krävs för G-Sync, och en integrerad hubb med fyra USB 3.0.

Enligt TFT Central lanseras Acer XB270HU inom de närmsta dagarna. Vad priset kommer landa på framgår inte, men troligt är att den lägger sig i nivå med eller under Asus ROG Swift, som har det rekommenderade priset 7 490 kronor.