För ungefär ett år sedan framkom att Apple sökt patent på ett par bildskärms-försedda glasögon för mobila enheter, en ansökan som också godkändes i september 2013. Vid en första anblick verkar skisserna föreställa en förhållandevis enkel bildenhet för 3D-film och annan media, men nu ser det ut som att Apple vill ta steget fullt ut till den virtuella verkligheten.

I en jobbannons på den egna webbplatsen söker Apple en mjukvaruingenjör med erfarenhet av både virtuell och förstärkt verklighet. Enligt arbetsbeskrivningen är uppdraget att delta i utvecklingen av användargränssnitt samt att ta fram nya högpresterande appar för integration i system för virtuell verklighet, detta i både prototypform och för användartestning.

Apple efterlyser dessutom förmågan att "snabbt analysera enheter och appar i konkurrensutsatta landskap", vilket pekar mot att företaget är särskilt intresserat av att hålla ett örnöga på konkurrenterna inom området.

Det behöver kanske inte tilläggas att Apples ärkerivaler Samsung och Google båda satsar på virtuell verklighet, där den koreanska elektronikjätten kommit längst genom samarbetet med Oculus VR. Resultatet är glasögonen Samsung Gear VR för Galaxy Note 4, som ska hitta till butikshyllorna i december månad.

Källa: 9to5mac.