Produkter som Asus Transformer Book T100 har visat att det finns en marknad för hybriddatorer, i alla fall i de lägre prisklasserna. Huruvida konceptet har en plats som produktivt redskap är fortfarande föremål för diskussion, där det kanske bästa exemplet hittills är serien Microsoft Surface Pro.

Nu rapporterar Cnet att koreanska LG planerar ge sig in i leken med en hybrid inte helt olik Surface Pro 3, vilket skulle innebära en surfplatta modellen större med dockningsbart tangentbord. Exakt hur den ska utformas är däremot inte bestämt, då LG uppges överväga huruvida tangentbordet ska ha en pekplatta eller inte.

Specifikationsmässigt ska hybriden utrustas med fjärde generationens Inte Core, det vill säga processorfamiljen Haswell, men det är inte helt osannolikt att detta ändras till Broadwell närmare lansering. Till detta hör en SSD-enhet och troligtvis Microsoft Windows som operativsystem.

Beslutet att börja satsa på hybridmarknaden sägs komma till följd av att bolagets surfplattor säljer dåligt jämfört mot deras smarta telefoner, där leveranserna slog rekord med 17 miljoner enheter under det tredje kvartalet.