Traditionellt sett håller både AMD och Intel sina motsvarande Financial Days någon gång i november, det vill säga att de under månaden aviserar om långsiktiga mål för investerare och oftast släpper produktplaner för minst ett år framöver. Snart är månaden förbi och AMD har ännu inte hållit i sitt evenemang.

Nu berättar en talesperson för Kitguru att AMD inte kommer hålla Financial Day i år utan att det försenas till någon gång under 2015. Det här betyder att bolaget inte kommer presentera några detaljer om kommande produkter förutom det lilla som avslöjats om Carrizo och Carrizo-L för bärbara enheter.

När Rory Read tillträdde som vd i augusti 2011 valde AMD att senarelägga även det årets Financial Day till februari nästkommande år, detta för att bolaget med ett nytt styre behövde tid att se över dess strategi. Sannolikt gäller detsamma även i år, då Lisa Su tog över vd-rollen så sent som i början av oktober.

I dagsläget anses AMD vara "finansiellt stabilt", men Lisa Su väntas åstadkomma att göra bolaget lönsamt. Det är därför troligt att investeringar i områden utan tillväxt och med låga marginaler kommer upphöra för att istället lägga mer resurser där det finns höga marginaler, exempelvis entusiastmarknaden.

Ett annat område hon kan tänkas öka investeringarna i är skräddarsydda kretsar, där de hittills bästa exemplen är systemprocessorerna i Xbox One och Playstation 4. Medan dessa innebär låga marginaler är de även långsiktiga och mer eller mindre garanterade inkomstkällor under produkternas mångåriga livscykel.