När Microsoft tillkännagav Windows 10 låg fokus främst på hårdnackade entusiaster och företagsanvändare, vilket framförallt betydde nya och förbättrade finesser för skrivbordet. Det är även här fokus legat hittills under den publika testperioden, men till början av 2015 har Microsoft lovat att prata mer om konsumentfinesser.

Nu rapporterar The Verge att mjukvarujätten planerar hålla ett evenemang i slutet av januari månad för att presentera Consumer Preview. Det här bör innefatta allt från Internet Explorer 12 till nyheter för det pekskärmsorienterade gränssnittet och inte minst Continuum – ett läge särskilt ämnat hybriddatorer och som är tänkt att sömlöst brygga användningen mellan mus/tangentbord och pekskärm.

Den kanske största nyheten för Windows 10 är att det är ett operativsystem som inte enbart riktas mot persondatorer, utan ska användas för allt från surfplattor till telefoner, spelkonsolen Xbox One och Internet of Things. Hur Microsoft planerar att differentiera operativsystemet ska också stå på dagordningen i slutet av januari.

Rapporten gör gällande att Microsoft kommer tillkännage detaljerna runt och exakt tidpunkt för Windows 10 Consumer Preview-evenemanget innan slutet av året.