Det finns flera underkategorier inom kroppsburna enheter och det som tillverkarna satsar mest på är utan tvivel smarta klockor. Ett annat mer outforskat område är futuristiska glasögon med förstärkt verklighet, där Google redan 2012 introducerade den första prototypen av Glass och sedermera även gjorde glasögonen tillgängliga för utvecklare.

Någonting som snabbt blev uppmärksammat var att plattformen som används är en äldre från 2011 signerad Texas Instruments. Det är dock ingen högoddsare att Google planerar byta leverantör för den slutgiltiga konsumentversionen, detta då Texas Instruments officiellt dragit sig ur mobilmarknaden.

Nu rapporterar Wall Street Journal att Google framöver kommer byta leverantör till ingen mindre än Intel, som håller på att utveckla kretsar för nästa version av Google Glass. Några mer konkreta och tekniska detaljer om vad duon planerar för nästa generation framgår däremot inte.

En intressant detalj är att både Intel och Google uppges ha företagsanvändare och tillverkning i skottgluggen snarare än vanliga konsumenter. Exempelvis ser de båda en möjlighet inom tillverkning, där arbetare använder båda händer och samtidigt behöver smidig tillgång till information.

Den nya versionen av Google Glass ska släppas någon gång under nästa år, men om det även innebär en skarp lansering för gemene man framgår inte.