När evenemanget Windows 10: The Next Chapter drar av stapeln blir det ingen liten tillställning, utan flera stora namn kommer finnas på plats och presentera vad som komma skall för operativsystemet. Bland dessa märks Phil Spencer, mest känd som ansvarig för Xbox, någonting som fått många att dra slutsatsen att han ska rikta strålkastarljuset mot Windows 10 för Xbox One.

När Phil Spencer fick frågan om gränssnittet för Xbox One med Windows 10 står på dagordningen i januari, svarade han med att fokus ska ligga på operativsystemet och att det är dags att prata om gaming på Windows. Det här kan tolkas som att Spencer kommer prata om spelande på PC-plattformen.

Att Spencer kommer prata om spelande på annat håll än Xbox stärks av ett memo från vd:n Satya Nadella, som skickades ut i samband med Spencers befordran. Däri står att Spencer rapporterar direkt till Windows-chefen Terry Myerson och att han ska föra över "mer av magin" från Xbox till alla formfaktorer, inklusive surfplattor, telefoner och persondatorer.

Det är sedan tidigare känt att Microsoft planerar lansera DirectX 12 tillsammans med Windows 10, någonting som ska följas upp av de första spelen som drar nytta av applikationsgränssnittet till julhandeln 2015. Vilka andra nyheter som kan tänkas stå på agendan under evenemanget den 21 januari är ännu inte känt.