Den Intel NUC-liknande datorserien Gigabyte Brix innehåller en rad modeller för en uppsjö olika målgrupper, där den kanske mest uppmärksammade är Brix Gaming med en ovanligt kraftfull grafikkrets under skalet. På CES 2015 i Las Vegas tillkännages nu en övergång till Intels nylanserade processorfamilj Broadwell-U.

I det första skedet fokuserar Gigabyte på modellserien Brix S, där den avslutande bokstaven representerar möjligheten att montera en extra lagringsenhet i 2,5"-format. Dessa kommer nu att erbjudas med tre nya processorval: Intel Core i3-5010U, Core i5-5200U samt Core i7-5500U, där den sistnämnda även är bestyckad med en NFC-läsare på ovansidan.

Fler detaljer är plats för två DDR3 SO-DIMM och ett medföljande nätverkskort för trådlöst nätverk 802.11ac och Bluetooth 4.0. I anslutningsväg syns sammanlagt fyra USB 3.0, Gigabit Ethernet, en kombinerad hörlursutgång och mikrofoningång och bildutgångar i form av HDMI samt Mini Displayport.

Gigabyte avslöjar varken priser eller säljstart, men eftersom butiksförpackade exemplar nu syns till på mässgolvet bör det inte dröja särskilt länge innan Brix med Intel Broadwell även hittar till butikshyllorna.