Hemelektronikmässan CES 2015 i Las Vegas är scenen för AMD:s begynnande satsning på dynamiska uppdateringsfrekvenser med tekniken Freesync. Det gäller dock än så länge endast fristående skärmar och stationära datorer. När motsvarande finess kan börja synas till i bärbara datorer går det i dagsläget enbart att spekulera om.

När SweClockers besöker Gigabytes gamingdivision Aorus på CES 2015 avslöjas att Nvidia planerar att ta den egna tekniken G-Sync till just bärbara datorer. På plats demonstreras finessen tillsammans med flaggskeppet Aorus X7 Pro, en bärbar gamingdator med inget mindre än två Geforce GTX 970M i SLI.

Aorus representant betonar dock att drivrutinerna inte är färdiga och att G-Sync för bärbara datorer ännu inte är moget nog för slutanvändare, vilket kan tyckas vara märkligt med tanke på att Geforce GTX 970M bygger på samma krets som grafikkorten i Geforce GTX 900-serien.

Istället väntas Nvidia introducera G-Sync för bärbara datorer senare under årets första kvartal, det vill säga någon gång i perioden januari–mars 2015.