Intel Next Unit of Computing eller NUC skördar framgångar. Sedan introduktionen för drygt två år sedan har serien utökats med en uppsjö olika modeller för varierande prisklasser. På CES 2015 markeras övergången till generation 14 nanometer med processorarkitekturen Intel Broadwell.

Den slimmade Intel NUC5i5RYK mäter endast 115 x 111 x 34,5 millimeter och innehåller den dubbelkärniga processorn Core i5-5250U med en maximal turbofrekvens på 2,7 GHz tillsammans med grafikdelen HD Graphics 6000. Det kombineras med plats för två DDR3L-minnen av typen SO-DIMM för maximalt 16 GB primärminne. För lagring erbjuds M.2 med upp till 80 millimeter långa instickskort.

Fler detaljer är trådlöst nätverk 802.11ac, Bluetooth 4.0 och stöd för Intel Wireless Display. Anslutningspanelen tillhandahåller Gigabit Ethernet, Mini Displayport, Mini HDMI och ett kombinerat uttag för hörlurar och mikrofon. Slutligen syns fyra USB 3.0, varav en levererar mer effekt än normalt för att snabbare kunna ladda mobila enheter.

Den som behöver mer lagring kan se fram emot Intel NUC5i5RYH, som lägger till 15 millimeter på höjden för att kunna husera en lagringsenhet i 2,5"-format med SATA-anslutning. Detta utöver kortplatsen för M.2. Övriga specifikationer är identiska med den mindre modellen Intel NUC5i5RYK.

Sist men inte minst kommer Intel och även vissa partnertillverkare att erbjuda utbyteslock till de nya NUC-enheterna för att tillföra ytterligare funktionalitet, exempelvis NFC-läsare och tv-mottagare. Dessa anländer dock inte i samband med säljstarten i det första kvartalet utan ska hitta ut på marknaden senare under 2015.