AMD:s satsning på dynamiska uppdateringsfrekvenser stjäl hel del uppmärksamhet, trots att Nvidia sedan en tid tillbaka redan erbjuder motsvarande funktionalitet. En anledning är att AMD Freesync till skillnad från Nvidia G-Sync bygger på en öppen standard och varken dras med licensavgift eller krav på extra styrelektronik. Tvärtom ska tekniken vara så gott som gratis att implementera och använda.

På hemelektronikmässan CES 2015 presenterades Freesync tillsammans med en uppsjö tillhörande skärmar i olika utföranden och prisklasser. Löftet är att inte mindre än tio modeller med stöd för den underliggande tekniken Displayport Adaptive-Sync ska hitta ut på marknaden under årets första månader, däribland från jättar som Samsung, LG och Benq.

Trots detta väljer Nvidia att inte haka på tåget utan även fortsättningsvis uteslutande satsa på den egna och proprietära tekniken G-Sync. Under en frågestund på PC Perspective upprepar Tom Petersen, teknikkommunikatör på Nvidia, att det inte är aktuellt att ge grafikkorten i Geforce-serien stöd för Displayport Adaptive-Sync.

Det är dock inte uteslutet att det gröna laget kan komma på andra tankar. Även om det i dagsläget inte finns några planer på att stödja det än så länge frivilliga tillägget till Displayport-standarden väljer Petersen att lämna dörren öppen och "aldrig säga aldrig".