Efter ett katastrofkvartal hoppas processormakaren AMD på revansch till mitten av året med lanseringen av Carrizo och Carrizo-L för bärbara datorer. Medan bolaget redan slår på stora trumman för dessa är det tyst om huruvida Carrizo kommer till sockel FM2+ för stationärt bruk, något tidigare uppgifter pekat mot.

Nu kan SweClockers, som tagit del av AMD:s produktplaner, avslöja att Carrizo för FM2+ inte lanseras under 2015 och av allt att döma skrotats. Istället planerar AMD att fylla ut med en ny revision av Kaveri med kodnamn "Godavari", tidigare känd från läckor som Kaveri Refresh.

Kaveri "Godavari" är överlag identisk dagens och använder samma infrastruktur, det vill säga sockel FM2+ och stöd för DDR3-minne i 2 133 MHz. Till det hör fyra kärnor Steamroller och uppemot åtta GCN-kärnor, det vill säga 512 streamprocessorer. Nytt blir istället bibehållna TDP-värden med högre klockfrekvenser, någonting som sägs inbringa 10–15 procent högre prestanda gentemot nuvarande 7000-serien.

I dagsläget siktar AMD på att lansera processorfamiljen tidigt i sommar. Sannolikt är därför att ett officiellt tillkännagivande sker i samband med Computex, som drar av stapeln den 2 juni.