Komprimerade yttermått går hem i stugorna med Intel Next Unit of Computing eller NUC, som trots formfaktorn erbjuder möjligheter för uppgradering och expansion. Hittills har konceptets prestanda begränsats till Core i5-processorer med 15 W TDP, men det ska det bli ändring på senare under våren.

Nu har Intel börjat lista en ny modell på sin webbplats. Kommande NUC5I7RYH får enligt Fanlesstech processorn Core i7-5557U, vilket är bolagets toppmodell ämnad för Ultrabook-datorer. Det innebär två kärnor med Hyperthreading i 3,1–3,4 GHz och grafikdelen Iris Graphics 6100 med 28 W TDP.

För själva enheten använder Intel den något högre NUC-formfaktorn, där ytterligare 14 millimeter på höjden ger plats för en 2,5-tumsenhet med SATA-anslutning. Detta utöver plats för en M.2-baserad SSD och två DDR3L-minnen av den bärbara typen SO-DIMM för maximala 16 GB primärminne.

Fler detaljer är trådlöst nätverk 802.11ac, Bluetooth 4.0 och stöd för Intel Wireless Display. För anslutningar tillhandahålls Gigabit Ethernet, Mini Displayport, Mini HDMI och ett kombinerat 3,5 mm-uttag för hörlurar och mikrofon. Avslutningsvis syns fyra USB 3.0, varav en levererar mer effekt för snabbare laddning av mobila enheter.

När Intel NUC5I7RYH kan tänkas dyka upp i butik framgår inte.