Efter det hårt kritiserade första försöket att anpassa de vidsträckta slagfälten i Battlefield 4 till snabba strider mellan tjuv och polis valde DICE att flytta fram lanseringen av Battlefield: Hardline för att ge utvecklarna möjlighet att skapa mer innehåll. Spelet ska släppas i mitten av mars månad, men innan dess är det dags för ett öppet betatest.

Nu tillkännager Visceral Games att testrundan inleds tisdagen den 3 februari och pågår till den 8:e samma månad. Den som är sugen på att undersöka nyheterna i Battlefield: Hardline kan lira på PC/Windows (via Origin), Playstation 4, Playstation 3, Xbox One och Xbox 360.

Några systemkrav avslöjas inte, men enligt utvecklarna ska den som kan spela Battlefield 4 även vara förberedd för nya Battlefield: Hardline. I den öppna betatestningen ingår kartorna Downtown och Dustbowl, fullständiga teknikträd med upplåsbara vapen och andra prylar samt spellägena Hotwire och Conquest. Det sistnämnda med upp till 64 spelare.

Den skarpa versionen av Battlefield: Hardline släpps den 19 mars till PC/Windows, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One.