Den som provar på Windows 10 Technical Preview upptäcker ganska snart att vissa ikoner inte följer samma tredimensionella formspråk som i tidigare versioner av Windows utan nu förvandlas till platta och betydligt enklare symboler. I vad som påstås vara nya Build 10009 tillkommer ytterligare ett gäng uppdaterade ikoner och inte vilka figurer som helst utan några av operativsystemets allra mest kända.

Först och främst syns en plattare och mindre detaljrik version av papperskorgen. Microsoft passar samtidigt på att uppdatera kontrollpanelen, även här med ett minimalistiskt utseende. Slutligen används nu en blixt för att symbolisera quick access eller den grupp mappar som annars kallas för favoriter, en knappnål för "klistrade" mappar samt vad som mest liknar en diskettstation för att markera lagringsenheter.

Det genomgående temat ser ut att vara rena linjer, raka kanter och bara ett fåtal färger per ikon. Utseendemässigt är dock den senaste utvecklingsversionen inte helt konsekvent utan innehåller fortfarande ett hopkok symboler, där enkla illustrationer från Windows 8 blandas med komplexa 3D-figurer från Vista och Windows 7.

Källa: Neowin, ITHome.