Tisdagens lansering av Evolve bjuder på jättelika monster och udda spelkaraktärer. För den som äger ett Geforce passar Nvidia på att tillhandahålla en passande drivrutin, som inte bara är optimerad för den färska förstapersonsskjutaren utan även ska ge bättre prestanda i en mängd populära titlar.

Just in time for the highly anticipated title Evolve, this new GeForce Game Ready driver ensures you'll have the best possible gaming experience With support for GeForce SLI technology and one-click game setting optimizations within GeForce Experience

I nya Geforce Drivers 347.52 WHQL "Game Ready" återfinns första och främst applikationsprofiler för nylanserade Evolve, både med ett ensamt grafikkort och för flera grafikprocessorer i SLI. För den som inte har lust att skruva i menyerna begåvas dessutom verktyget Geforce Experience med optimerade inställningar för det nya spelet.

Nvidia lovar dessutom bättre prestanda i spel som Dragon Age: Inquisition, Far Cry 4, Assassin's Creed Unity och Grid Autosport – i vissa fall med så mycket som 13 procent högre bildfrekvens. Därutöver tillkommer en uppsjö nya profiler för stereoskopisk 3D via Nvidia 3D Vision och flerskärmskonfigurationer i Nvidia Surround.

Sist men inte minst noteras att Nvidia slutligen ordnar stöd för Full Range RGB via HDMI, vilket ger 0–255 nyanser per färg. Tidigare använde drivrutinen den tv-anpassade profilen Limited RGB med 16–235 nyanser, trots att datorskärmar i de flesta fall kan visa fler färgnyanser än så.

Geforce Drivers 347.52 WHQL "Game Ready" finns i vanlig ordning att ladda ned från Nvidias webbplats.

Uppdatering
Flera medlemmar påpekar att Geforce Experience krånglar i Geforce Drivers 347.52 WHQL, vilket även bekräftas i SweClockers testlabb. Det kan således finnas anledning till att avvakta med att installera den nya drivrutinen.