Det var under förra året som The Pirate Bay och en uppsjö andra fildelningssajter stängdes ned, detta efter en polisrazzia mot en serverhall belägen i Stockholm. Den här historien får nu en fortsättning under 2015 efter att ytterligare fildelnings- och strömningssajter i slutet av förra veckan släcktes ned.

Nu bekräftar polisen att händelsen kommer till följd av ett flertal tillslag som gjorts över hela landet. De berörda webbplatserna är Tanktafetastplay, Tanktafetast, Piratehub och Dreamfilm, och därtill har fem personer frihetsberövats och delgivits misstanke till brott.

Vid razzian mot Pirate Bay beslagtogs ett stort antal servrar och om så är fallet denna gång vill kammaråklagare Mats Ljungkvist i samtal med IDG inte gå in på, utan säger endast att beslag gjorts. Däremot berättar han att personerna bakom sajterna själva tagit ned sidorna för att "förhindra fortsatt brottslighet". Det här bekräftas av Dreamfilm i ett öppet brev, där det dessutom framgår att webbplatsen återuppstått under ny regi.

Samtidigt har åklagaren lämnat in ett yrkande till Linköpings tingsrätt om att domännamnet dreamfilm.se ska förverkas. Nästa steg i processen är att väcka åtal, varpå förundersökningen dessutom blir offentliggjord. Mats Ljungkvist säger dock att åtal lär dröja.