För några dagar sedan avslöjade Valve att det inte bara blir handkontroller och spelmaskiner utan även en satsning på virtuell verklighet. Steam VR Hardware System ska presenteras på spelutvecklarkonferensen GDC 2015 i början av mars, men exakt vad speljätten döljer i rockärmen är fortfarande oklart.

Nu upptäcks en inte så liten ledtråd när Steam Database uppmärksammar att Valve laddat upp en bildfil på den egna webbplatsen med de karaktäristiska konturerna av ett par glasögon för virtuell verklighet. Bilden avslöjar inga detaljer, men det går att upptäcka ett och annat särdrag.

Först och främst är glasögonen inte "trådlösa" likt mobilanpassade modeller utan ansluts med tre kablar, möjligtvis ljudplugg, USB samt HDMI alternativt Displayport. Samtliga löper från ovandelen av enheten över hjässan och ned för användarens nacke. Slutligen ser huvudbandet ut att ha endast två fästpunkter, att jämföra med tre i exempelvis Oculus Rift och Gear VR.

Vad som egentligen döljs bakom namnet Steam VR Hardware System avslöjas på Game Developers Conference, som inleds den 4 mars i San Francisco, USA.