Inom en snar framtid väntas Intel introducera en ny generation Atom-processorer för surfplattor. Det handlar då inte enbart om ersättaren till nuvarande Bay Trail-T, Cherry Trail, utan även prispressade Sofia med integrerat modem. Att ha två olika plattformar för ändamålet innebär att Intel nu varumärkesändrar Atom.

Nu avslöjar Intel att Atom delas upp i tre distinkta kategorier, där Atom X3, X5 och X7 ska användas för att differentiera både prestanda och finesser. Detta påminner om hur Intels prestandafamilj Core är uppdelad i Core i3, i5 och i7, där högre suffix innebär bättre prestanda till ett högre pris.

Förutom en översikt i hur Intel kommer segmentera dess mobila och bärbara utbud framgår inga närmare detaljer. Det är dock troligt att Sofia ingår i Atom X3 och att Cherry Trail tar sig an namnet Atom X7, medan Atom X5 kan tänkas användas av båda eller endera av alternativen.

Intels publicering sker dagarna innan Mobile World Congress drar av stapeln, vilket antyder om att mer information är att vänta till nästa vecka.