Det är inte långt kvar till Samsung presenterar nästa flaggskepp i Galaxy S-serien, som ska vända bolagets dalande försäljningstrend. Redan nu tros så gott som alla detaljer om Galaxy S6 och syskonmodellen Edge vara kända, men något som lyser med sin frånvaro är detaljrika bilder.

Nu publiceras bilder på vad som uppges vara Galaxy S6 på forumet xda-developers. Telefonen i fråga är en prototyp som tillhandahållits åt amerikanska telekomjätten AT&T, varför vissa designmässiga detaljer eventuellt inte överensstämmer med det slutgiltiga resultatet.

Det första som märks är en design mycket lik Apple Iphone 6, i synnerhet sett från sidorna. Det här kan delvis tillskrivas telefonens metallram och dess tjocklek som sägs ligga på identiska 6,9 millimeter. Materialet i bak är dock inte detsamma, där handlar det om glas likt äldre modeller som Iphone 4S och Google Nexus 4.

Andra detaljer som framgår är att bakstycket inte är avtagbart. Det här innebär att batteriet till skillnad från tidigare Galaxy S-modeller inte går att byta ut och det finns inte heller plats för ett Micro SD-minneskort.

Förutom bilderna på Galaxy S6 publiceras även en jämförelse mot Galaxy S6 Edge, där paradnumret är en skärm som är välvd utåt kanterna. Just detta och en konvex baksida ser även ut att vara det enda som skiljer modellerna, då de i övrigt liknar varandra bak- och framtill.

Den första mars ska Samsung hålla i en presskonferens och avtäcka Galaxy S6 och välva syskon, vilka väntas bli tillgängliga kort därefter.