I oktober hamnade Corsair i blåsväder sedan det upptäcktes att de nya tangentborden med brytarna Cherry MX RGB endast kan visa 512 färger, betydligt färre än de 16,8 miljoner som specifikationerna anger. Det innebär att lysdioderna stannar vid åtta nyanser av respektive färgkanal (röd, grön, blå), något som framförallt är synligt vid övergångar i ljuseffekter och animationer.

För att lugna uppretade kunder lovade Corsair att rätta till problemet i en kommande version av mjukvaran, som i oktober månad skulle vara redo inom de närmaste veckorna. Trots att det gått mer än fyra månader sedan den ursprungliga upptäckten är dock fortfarande ingen lösning i sikte.

We apologize it has been so late since the last promised update, but we are still progressing towards a resolution. The reason for this long delay is that it is a combination of both firmware and software. They both work in conjunction and both the developers and our software engineers are doing everything they can to resolve this as soon as possible, unfortunately I still don’t have an ETA to provide.

På det egna forumet tar nu Corsair bladet från munnen och informerar om att utvecklarna fortfarande arbetar med att få tangentborden att producera de utlovade 16,8 miljoner färgerna. Den långa förseningen förklaras med att arbetet kompliceras av att problemet berör både firmware och de tillhörande drivrutinerna.

Corsair vågar dock ännu inte tala om någon tidsplan, men understryker att utvecklarna gör allt i sin makt för att lösa problemet så snart som möjligt. Den som inte kan tänka sig att vänta på den nya mjukvaran uppmanas istället att kontakta företagets support för att returnera tangentbordet och få pengarna tillbaka.