Den ständigt krympande grafikkortmarknaden tvingar Nvidia att söka med ljus och lykta efter nya jaktmarker. Mycket av detta handlar om att hitta lämpliga användningsområden för systemkretsen Tegra, vilket bland annat resulterat i en satsning på spel med de egna enheterna Shield Tablet och Shield Portable. Redan i nästa vecka blir det mer av den biten.

mso-hide: all; display: none; opacity: 0;">
On March 3, you are invited to join NVIDIA CEO Jensen as we unveil a revolutionary new gaming platform.</a></td>
</tr>
</table>

På Nvidias forum upptäcker ett gäng uppmärksamma användare ett dolt och nu raderat meddelande i inbjudan till evenemanget Made to Game, som äger rum i samband med spelutvecklarutvecklarkonferensen Game Developer Conference 2015.

Den synliga webbsidan anger kryptiskt nog att presentationen ska handla om någonting som varit under utveckling i fem år och dessutom ska omdefiniera framtiden för gaming. I den "hemliga" texten refereras det istället till en ny revolutionerande spelplattform.

Det öppnar upp för mängder av spekulationer. Lågoddsaren är att Nvidia syftar på en ny generation av surfplattan Shield Tablet eller den handhållna spelkonsolen Shield Portable, denna gång med systemkretsen Tegra X1.

Andra tänkbara alternativ är en bred lansering av strömmande spel via Nvidia Grid, en bärbar Shield-hybrid till speldator, en mikrokonsol eller kanske till och med att Nvidia är involverade i Valves satsning på virtuell verklighet med Steam VR, som också premiärvisas på GDC 2015.

Exakt vad Nvidia har i rockärmen avslöjas tisdagen den 3 mars.